Wij Behoren Tot De Beste Factoring Bedrijven Van Nederland

08 February 2017 - Jolanda Talen

Factoring en automatisch incasso behoren tot onze specialiteiten. Wij kunnen zonder problemen uw B2B en B2C bulkfacturen beheren en opkopen.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

085 - 30 123 78

Waarom Gebruik Maken van Factoring?

Factoring geeft op korte termijn een boost aan uw werkkapitaal. Over het algemeen voorzien factormaatschappijen dat u binnen 24u cash op uw rekening heeft staan. Hierdoor worden veel problemen met betrekking tot werkkapitaal op korte termijn vermeden en stimuleert het de groei van bedrijven.

Daarboven is het gebaseerd op de kredietwaardigheid van uw klanten en hoeft u geen financiële rompslomp te doorgaan zoals u dat zou moeten doen om een lening te verkrijgen bij de bank. Met factoring kan u facturen omtoveren in werkkapitaal dat u kan gebruiken om uw bedrijf te leiden, werkzaamheden uitbreiden of nieuw personeel inhuren.

Hier volgt meer informatie over hoe u kiest uit de vele factoring bedrijven om aan al uw eisen te voldoen:

Factoring Services

Factoring services bieden een alternatief voor een lening aan voor bedrijven die hulp kunnen gebruiken met hun werkkapitaal. Door uw openstaande facturen te verkopen aan een factoring bedrijf, ontvangt u het merendeel van dat bedrag vooraf en het overgebleden bedrag, mits aftrek van een factoringkost, krijgt u zodra uw klant de factuur betaald.

In tegenstelling tot incassobureaus, ontvangt u een voorschot vooraleer uw klant zijn factuur betaald heeft. U moet dus niet langer wachten tot een factuur voldaan is. De factoring service zal de diensten uitvoeren om van wanbetalers te innen zodat u uw middelen en inspanningen elders kan inzetten binnen uw bedrijf. Voor meer informatie over factoring services neemt u best een kijkje tussen onze factoring artikels.

Is Factoring De Moeite Waard?

Factoring kan een riskante keuze lijken. De meest overduidelijke reden is dat u een deel van uw winst gaat af moeten staan aan factoring kosten. Deze 'factoring fee' bedraagt over het algemeen slechts 3 procent. Een ander risico is enkel van toepassing bij recourse factoring.

Bij recourse factoring gaat u akkoord om facturen terug te kopen wanneer de factormaatschappij niet in staat is om een schuld te innen. Normaal ontvangt u ongeveer 80 procent van het totale bedrag en alles wat u van de maatschappij als voorschot heeft ontvangen, moet u terugbetalen. Als recourse factoring een te groot risico is, vermijd het dan ten alle koste, want er bestaat ook zoiets al non-recourse factoring.

Een andere overweging die u moet maken is de reputatie van het bedrijf waarvoor u kiest. Als het een voorgeschiedenis heeft van onbeleefd en intimiderend gedrag, neemt u best elders een kijkje. Het zijn uw klanten waar dit bedrijf contact mee zal opnemen en u wil geen bruggen verbranden met trouwe klanten omdat een bedrijf u in een slecht daglicht stelt.

Het is belangrijk om te weten dat factoring bedrijven geen incassobureaus zijn. Een incassobureau is doorgaans agressiever met klanten dan een factoringmaatschappij. Het hoofddoel van factoring bedrijven is om uw cash flow te verbeteren en niet om uw klanten te intimideren zodat ze hun factuur betalen. Sommige zullen beginnen door uw klant schriftelijk op de hoogte te brengen of met een telefoongesprek te informeren naar de betaling. Ze zijn niet van plan om klanten weg te jagen. Het is een goed idee om er zeker van te zijn dat het bedrijf waar u voor kiest een betrouwbare customer service heeft en een behulpzaam proces hanteert.

Hoe Kies Je Een Factoring Bedrijf?

Controleer steeds dat u in aanmerking komt om van de dienst gebruik te maken. Sommige factoring bedrijven werken enkel binnen een specifieke branche, zoals vrachtvervoer, gas of olie.

Om dieper op dit onderwerp in te gaan kan u ons 'Hoe Kies Je Een Factormaatschappij' artikel lezen. Hier vatten we enkele belangrijke punten samen:

Sommige diensten zullen een vereiste stellen van 24 maanden engagement. Maar echte topbedrijven bieden een groot percentage aan als voorschot en rekenen lage kosten aan. Port Finance financiert tot wel 90 procent van uw factuur vooraf en rekent 3 procent aan kosten.

Een betrouwbare customer service mag u verwachten van de beste factoring services. Bij voorkeur maken ze gebruik van een toegewijde account manager die u assisteert als u vragen heeft. Het is ook belangrijk om te kijken naar hoe gemakkelijk u het bedrijf kan contacteren.

Het aanvragingsproces valt ook te overwegen. De betere diensten hebben een snelle responstijd voor hun goedkeuring en financiering. Bij Port Finance wordt u binnen 24u geaccepteerd en staat het geld binnen 3 werkdagen op uw rekening.

Heeft u uw keuze gemaakt? Zorg dan dat u uw factoringovereenkomst begrijpt.

Port Finance - Uw liquiditeit is onze zorg

Het is belangrijk om te onthouden dat het factoring bedrijf in contact zal komen met uw klanten. U wil er zeker van zijn dat uw klanten een positieve ervaring hebben.  Als u interesse heeft en meer te weten wil komen over het factoren van vorderingen en u stelt snelheid, eenvoud en transparantie op prijs, geef ons een kans of bel ons met eventuele vragen: 085 - 30 123 78

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief