Incassobureau met No Cure No Pay Principe

17 January 2017 - Jolanda Talen

Wordt voor elke opdracht betaald dankzij incassobureau Port Finance. Laat onbetaalde facturen geen negatieve impact op uw bedrijf geven. Zorg dat u voor elke opdracht betaald wordt zonder de relatie met uw klant op te offeren.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

085 - 30 123 78

Als u te maken krijgt met wanbetalers of als uw bedrijf moeite heeft om het kopje boven water te houden doordat men facturen niet betaald, dan is een incassobureau de oplossing voor u! Incassobureau Port Finance is er voor alle MKB'ers en ZZP'ers die te maken hebben met een klant die niet betaald.

Mijn Klant Betaalt Niet

Afgelopen jaar liepen Nederlandse bedrijven tot wel 8 miljard euro mis door facturen die nooit betaald werden. Cashflow is nog steeds een doorslaggevende factor voor elk bedrijf. Zorg daarom dat u duidelijke facturen opstelt en dat u de nodige stappen onderneemt om uw debiteuren te beheren.

Uiteindelijk zal elke onderneming te maken hebben met een factuur die onbetaald blijft. Wanneer dit gebeurt is het belangrijk dat u een proactieve houding aanneemt. Nee, u moet niet meteen een incassobureau contacteren. Neem echter eerst contact op met de klant om te controleren dat het niet om een vergissing gaat.

Blijkt na deze betalingsherinnering dat het geen vergissing was of weigert uw klant schaamteloos om te betalen? Dan moet u zelf beslissen tot hoe ver u de situatie wil laten escaleren. Wij raden echter aan om de klant een deadline te stellen. Komt deze deadline te vervallen? Dan is een incassobureau inschakelen de volgende stap.

Wat Doet Een Incassobureau?

Na het opstarten van de incasso, zal het incassobureau contact opnemen met uw klant en aftoetsen wat de huidige stand van zaken met betrekking tot de betaling is. Ze worden nogmaals ingelicht over de betalingsachterstand en wat de gevolgen zullen zijn voor het uitblijven van de betaling.

Deze professionals zijn gekend met de klanttypes en hebben voor elk type een beoefend plan van aanpak. Zij weten hoe ze een betalingsvoorstel met een klant kunnen onderhandelen of wanneer ze een gerechtsdeurwaarder moeten inschakelen. Vaak is een simpele aanmaning via een incassobureau echter genoeg om de klant in actie te laten schieten.

De meeste bureau's zoals Port Finance werken met het No Cure No Pay principe. U dient pas incassokosten te betalen wanneer men er effectief in slaagt om de klant tot betaling over te laten gaan. Het is ook aangeraden in de aanmaning te vermelden dat de kosten voor het incasso doorgerekend zullen worden aan de klant. U moet dus geen schrik hebben dat een incasso u geld gaat kosten.

Wat Gebeurt Er Als Je Een Incasso Niet Betaald?

Als uw klant weigert te betalen na veelvuldige betalingsherinneringen, dan zal een incassobureau doorgaans een deurwaarder onder de arm nemen. Een deurwaarder mag wettelijk een stapje verder gaan dan een incassobureau - zo kan hij beslag leggen op loon, een woning ontruimen, etc. Deze stap wordt echter bij voorkeur vermeden omdat dit de relatie met de klant zal schaden.

Waarom Een Incassobureau Inschakelen Uw Bedrijf Niet Zal Schaden

Als uw bedrijf meer openstaande facturen heeft dan u zelf aankan, dan is het logisch dat u een incassobureau zou inschakelen. De opstartkosten van een volledig eigen dienst zijn torenhoog. In plaats van fulltime personeel in te huren om uw facturen op te volgen, is het voordeliger om een freelance bureau te contacteren.

Het moet gezegd zijnde dat het zeer belangrijk is dat u kiest voor een incassobureau dat niet agressief te werk gaat. Kies voor het juiste agentschap en houdt rekenen met onze redenen waarom u een incassobureau nodig heeft. Als uw incassobureau weet hoe het uw bedrijf kan ondersteunen en luistert naar de klachten van uw klanten, dan kunnen zij een essenitële uitbreiding van uw bedrijf vormen. Voeg daar het gerecupereerd werkkapitaal aan toe en het maakt een sterk argument dat een incassobureau uw bedrijf niet zal schaden.

Port Finance - Uw liquiditeit is onze zorg!

U bepaalt zelf met welk incassobureau u in zee gaat. Maar wat extra onderzoek kan geen kwaad. Ontdek meer over de voordelen die Port Finance u kan aanbieden en neem contact met ons op. Wij beantwoorden graag al uw vragen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief