Facturen Voorfinancieren om Liquiditeit te Verhogen

22 March 2017 - Jolanda Talen

Port Finance is één van de meest vooraanstaande namen in het voorfinancieren van facturen. We bieden een simpele en flexibele manier betreffende voorfinanciering van facturen.

Onmiddellijk cash in handen

Dankzij de voorfinanciering van facturen verhoogd Port Finance uw financiële groei. U moet niet langer wachten op de betaling van uw facturen en de vervelende opvolging van klanten die uw facturen niet betalen valt weg. Daarbovenop kan u onmiddellijk over het geld beschikken.

Kort uitgelegd is het voorfinancieren van facturen een proces waarbij u openstaande facturen verkoopt voor cash. Op die manier maximaliseert u de cash flow van uw bedrijf. Facturen voorfinancieren is een dienst die al in gebruik is sinds het begin van de handel.

Het optimaal beheren van cashflow is een weerkerend probleem voor veel bedrijven. Een bedrijf kan het niet veroorloven om geld vast te hebben liggen in openstaande facturen voor 30 dagen of langer. Om aan de financiele eisen van de huidige markt te voldoen heeft u het geld meteen nodig.

Het voorfinancieren van facturen is een kosten-effectieve en vlotte service die bedrijven helpt om hun cash flow te versnellen. Facturen voorfinancieren helpt bedrijven om up-to-date te blijven met hun leveranciers, grotere verkopen binnen te halen, tijd te investeren in groei en te overleven.

Transparant

In vergelijking met traditionele factoring rekenen wij geen verborgen kosten aan. De exacte kosten van voorfinanciering zal verschillen van klant tot klant en is ook afhankelijk van de factoringovereenkomst en de debiteuren. Toch geven we u graag een idee van wat het zou kunnen kosten aan de hand van een voorbeeld met bevoorschottingspercentage van 90%:

Rekenvoorbeeld / 3% fee

Factuurbedrag excl. btw € 2.000,-
Factuurbedrag incl. btw € 2.420,-

Factoringkosten

excl. btw € 2.420,- * 3% = € 72,60
incl. btw € 72,60 + 21% btw = € 87,85

Directe uitbetaling

€ 2.420 * 90% =
€ 2.178 - € 87,85 =
€ 2.090,15

Heeft u meer informatie nodig?

Heeft u meer informatie nodig? Laat het ons weten en wij beantwoorden al uw vragen of voorzien u van een gratis offerte.

De voordelen van factoring met Port Finance:

  • Binnen 24u geld op uw rekening
  • Realtime inzicht in de betalingen
  • Binnen 24u starten
  • Geen minimale omzet vereist

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief