Factoring voor Kleine Bedrijven

17 March 2017 - Jolanda Talen

Factoring voorziet werkkapitaal voor kleine bedrijven, met name B2B bedrijven; gebaseerd op de waarde van hun openstaande facturen.

Wat kan factoring betekenen voor kleine bedrijven?

Kleine bedrijven wenden zich tot alternatieve kredietverleners, waaronder factoringmaatschappijen, voor hulp met hun cash flow. Kleine, groeiende bedrijven hebben nood aan werkkapitaal. Ondanks het recente economisch herstel, lopen banken achter op vlak van hun financieringsaanbod voor kleine bedrijven. Hierdoor wordt de groei van deze bedrijven beperkt.

Aangezien kleine bedrijven moeten investeren in hun groei, kan dit belemmert worden wanneer ze niet over werkkapitaal beschikken. Het wachten op grote sommen geld van hun klanten kan verschroeiend werken voor hun cash flow.

Terwijl sommige bedrijven zich tot de bank wenden voor een lening, blijft het een lastige variabele waar je veel tijd in moet steken om in aanmerking te komen, alsook de wachttijd ten gevolge van goedkeuring of afwijzing. Met strakke tijdschema's in het achterhoofd, worden traditionele bankleningen minder relevant voor kleine bedrijven. Veel bedrijven willen sneller een lening verkrijgen en meer controle hebben over de financiering.

Er wordt wel eens gezegd dat factoring enkel gebruikt dient te worden om als een tijdelijke noodoplossing, maar vele bedrijven geven steeds meer de voorkeur aan factoring in vergelijking met een lening van de bank. Er komt veel minder papierwerk aan te pas - u kan vaak binnen 24 u reeds starten - en u beschikt veel sneller over geld, doorgaans na 1 tot 3 werkdagen.

Ondanks dat ze in aanmerking komen voor een lening bij de bank, beslissen meer bedrijven dat de wachttijd en het verwerken van een lening hun meer geld kost dan opbrengt. Ze spenderen deze tijd liever in het kiezen van de juiste factormaatschappij, want eens gekozen spenderen ze veel minder tijd in het verwerven van nieuwe fondsen omdat het zoveel sneller gaat.

Binnen 24u Starten Met Factoring

Om te starten met factoring is er bij Port Finance geen minimale omzeteis; vele factormaatschappijen bieden debiteuren financiering pas aan vanaf een omzet van minimaal €150.000-. Bovendien kunt u gemakkelijk en snel beginnen, reeds binnen 24u. Om het plaatje compleet te maken ligt de bal volledig bij u; u bepaalt zelf welke facturen u aan ons wil verkopen en hoeft zich geen zorgen te maken over verdere opvolging van de door u gekozen facturen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief