Factoring

Een praktische oplossing voor debiteurenfinanciering.

De voordelen van Factoring:

  •   Debiteurenrisico beperken
  •   Binnen 24u geld op uw rekening
  •   Voordelige tarieven en servicegerichte communcatie

Factoring met factormaatschappij Port Finance

Factoring houdt in dat de door u verstuurde facturen worden voorgefinancierd, daarom wordt het vaak debiteurenfinanciering genoemd. Factormaatschappij Port Finance kan dit voor u doen. Nadat u uw facturen heeft verstuurd krijgt u enkele dagen later tot wel 90% van de factuurwaarde vooraf uitgekeerd. Zodra wij het factuurbedrag binnen hebben, ontvangt u de laatste 10% van de factuur.

Voor groeiende bedrijven is het belangrijk om snel over nieuw werkkapitaal te beschikken zodat men direct kan investeren. Factoring voorziet een voorschot op de betaling van uw debiteuren en kan in combinatie met professioneel debiteurenbeheer de oplossing zijn.

Uitbesteden van debiteuren

Wanneer u gebruik gaat maken van de factoring diensten bij Port Finance, wordt de basis gelegd door het uitbesteden van uw debiteuren. In onze typische factoring overeenkomsten, maakt u een verkoop, levert het product of dienst en stelt een factuur op. Port Finance koopt deze factuur en betaald het factuurbedrag binnen 24u aan u uit. U stuurt simpelweg de factuur aan uw klant en bezorgt een kopie aan Port Finance. Daarna hoeft u zich geen zorgen meer te maken: Wij nemen het debiteurenbeheer en bewaken daarbij uw debiteurenrisico.

Factoring verbetert liquiditeit

Aangezien Port Finance uw debiteurenbeheer overneemt, heeft u meer tijd om te ondernemen met uw onderneming. Wij verkorten de betalingstermijn waardoor u minder risico loopt en uw liquiditeit verbeterd. Bovendien beschikt u direct over werkkapitaal, factoring zorgt voor meer financiële vrijheid. Het restdeel wat niet voorgefinancierd werd, kan u binnen een korte tijd op uw rekening verwachten dankzij het servicegerichte en professionele debiteurenbeheer.

Snel over geld beschikken

Hoewel het niet gemakkelijk is om de kosten van factoring in kaart te brengen, vindt u hier een rekenvoorbeeld terug. Echter hangt het voornamelijk af van de kwaliteit van uw debiteuren. Bent u geïnteresseerd in factoring? Neem vrijblijvend contact.

De voordelen van factoring met Port Finance:

  •   Snel over geld beschikken
  •   Realtime inzicht in de betalingen
  •   Kostenbesparend debiteurenbeheer
  •   Geen minimale omzet vereist

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief