De Beste Manier om Onbetaalde Facturen te Innen

14 January 2017 - Jolanda Talen

Is het opvolgen en innen van onbetaalde facturen een taak die u uitstelt of doorgeeft aan uw collega's? Dan maakt u een kostelijke vergissing en schakelt u best hulp van buitenaf in. Port Finance zal uw onbetaalde facturen met gemak innen.

Heeft U Een Vraag? Bel Ons!

085 - 30 123 78

Onbetaalde Facturen innen is Niet Leuk

Het innen van onbetaalde facturen is waarschijnlijk de vervelendste taak bij het runnen van een bedrijf. De meeste kleine en middelgrote bedrijven behandelen onbetaalde facturen aarzelend. Niemand heeft zin om het te behandelen. Daarom is het een taak die op het einde van de dag wordt gedaan of wanneer u het geld dringend nodig heeft.

Kostelijke vergissing

Het innen van onbetaalde facturen zou bekeken moeten worden als één van de belangrijkste taken in een bedrijf. Tijd besteden aan onbetaalde facturen brengt het geld binnen dat uw bedrijf nodig heeft om de personeelsleden, leveranciers en vaste kosten te betalen. Zonder het opvolgen ervan, zouden onbetaalde facturen zich opstapelen en zou uw bedrijf failliet gaan. Zo simpel is het.

Gelukkig hoeft het niet zo moeilijk of vervelend te zijn. Het is slechts het principe van het juiste systeem te adopteren. Bij Port Finance houden we het graag simpel, efficiënt en ongelooflijk effectief.

Wettelijk is er een standaard betalingstermijn van 30 dagen vastgelegd. U kan hiervan afwijken mits u dit contractueel vastlegd. Indien u de betalingshistorie van uw klanten controleert kan u op tijd ingrijpen. Zorg ervoor dat u dit steeds vastlegd in een correct geschreven contract.

Het juiste papierwerk

Een zeer effectieve stap om onbetaalde facturen te vermijden is implementeren van een acceptatie brief die ondertekend dient te worden door uw klant. Zorg er ook voor dat uw facturen onmiddellijk worden verstuurd zodra het werk gedaan is. Volg daarna deze, tot dan toe onbetaalde facturen, goed op en zorg dat u een dispuut op een professionele manier afhandelt.

Weet wanneer u hulp van buitenaf nodig heeft

Geen enkele methode voor het innen van onbetaalde facturen is 100% perfect. Er is alijd een waterkans dat sommige klanten hun facturen onbetaald zullen laten. In dat geval kan u het overwegen om Port Finance in te huren. Het behandelen van onbetaalde facturen en problemen bij het innen daarvan neemt veel tijd in beslag, kostbare tijd die u kan spenderen aan het leiden van uw bedrijf. Dit heeft ook een effect op uw moraal. Onbetaalde facturen afhandelen laat u het best over aan professionals.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief