Akte van Cessie

29 July 2016 - Jolanda Talen

Voordat u begint met factoring, moet uw factormaatschappij namens u een Akte van Cessie versturen naar de debiteuren van wie u de vorderingen zal verkopen. Deze brief wordt verzonden aan de kredietbeheerder.

Kennisgeving

In deze brief staat dat u een kredietlijn is toegekend door de factormaatschappij om de groei van uw zaak te ondersteunen. De akte van cessie zal ook melden dat u als gevolg van deze snelle groei ervoor heeft gekozen om beroep te doen op de professionele diensten debiteurenbeheer van deze factormaatschappij. En de brief zal uw debiteur voorzien van een nieuw adres dat men zal gebruiken voor het verzenden van de betaling.

Deze akte van cessie verzekert uw klant ervan dat uw zakelijke relatie met hen onverandert zal blijven en plaats zal blijven vinden met de gekende uitstekende service. U blijft zoals gewoonlijk factureren. Het enige dat verandert voor uw klanten als gevolg van uw nieuwe financiële alliantie is het overschrijvingsformulier.

Positieve Communicatie

Door factoring op deze manier te plaatsen, zal uw klant uw mogelijkheid tot het voorzien van een kredietlijn via factoring als een positief gebeuren zien en niet als een cash flow probleem. De akte van cessie laat uw klanten weten dat u financiëel beter uitgerust bent om te groeien en dat er aan een hogere standaard kan voldaan worden. Zou uw klant niet de voorkeur geven om verder te werken met een goed gefinancierd bedrijf in plaats van een nieuwe relatie te starten met een andere leverancier?

Aangezien u op permanente basis vorderingen verkoopt zal de factormaatschappij uw klanten contacteren om de facturen te verifiëren vooraleer ze het voorschot op uw bankrekening storten. Als dat niveau van communicatie met uw klanten een ongemakkelijk gevoel geeft, bieden factormaatschappijen vandaag de dag een transparantere service waarbij communicatie met uw klanten rechtstreeks vanuit uw bedrijf lijkt te komen.

Port Finance: Uw liquiditeit is onze zorg

Maakt uw bedrijf ook een versnelde groei mee, maar weet u niet welke factoringvorm voor u de beste keuze is? Als u meer informatie wenst in verband met factoring, neem dan vrijblijvend contact op met Port Finance.

Direct Contact Opnemen

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief