5 Manieren Waarop Debiteuren Financiering De Problemen Van Kleine Ondernemingen Oplost

27 September 2016 - Jolanda Talen

Veel kleine ondernemingen wenden zich tot debiteuren financiering om alles soepel te laten verlopen wanneer er zich een tegenvaller in cash flow voordoet. Gaten in positieve cash flow kunnen de potentiële groei van uw onderneming beperken, zelfs als cash flow positief is op lange termijn. Debiteuren financiering helpt ondernemers om hun cash flow beter te beheren. Hier zijn 5 manieren waarop debiteuren financiering de problemen van kleine ondernemingen oplost.

MKB'ers en ZZP'ers blinken uit wanneer ze hun grotere flexibiliteit kunnen gebruiken om snel te handelen wanneer opportuniteiten voor groei en betere service zich voordoen. Maar soms is het moeilijk, voornamelijk wanneer zo'n opportuniteit zich voordoet terwijl er meer geld uit de onderneming loopt dan er terug in.


Op lange termijn zal meer geld in uw onderneming komen dan dat er uit gaat, maar op korte termijnen kan cash flow stagneren of tijdelijk negatief zijn. De middelen hebben om deze gaten in uw cash flow te overbruggen of "hobbelige" cash flow gladstrijken kan uw kleine onderneming helpen.

U heeft misschien al in deze situatie gezeten. U weet dat er meer werkkapitaal onderweg is omdat u de facturen heeft opgesteld, maar u kan deze onbetaalde facturen niet gebruiken om die nieuwe software aan te kopen waardoor uw productiviteit omhoog zal schieten. Grote ondernemingen hebben meestal het krediet en geld beschikbaar om verbeteringen te maken en de concurrentie voor te blijven, maar hoe zit het met MKB'ers of ZZP'ers?

Ademruimte Creëren In Het Budget Van Kleine Ondernemingen

Om gebruik te maken van debiteuren financiering, "verkoopt" een onderneming openstaande facturen aan een bedrijf (vaak ook wel een factormaatschappij genoemd). Dit zorgt voor werkkapitaal in de vorm van een voorschot van ongeveer 80-90% van de waarde van de facturen (de rest, na aftrek van een vergoeding, wordt uitgekeerd wanneer de factuur is betaald). Dit voorschot op uw factuur geeft een kleine onderneming ademruimte in het budget om te ondernemen wanneer er een gebrek aan evenwicht in de cash flow zich voordoet.

Gladstrijken Van Cash Flow

Als een onderneming enkele grote klanten heeft, kan cash flow met momenten krap zijn om dan plotseling te pieken wanneer de grote klant betaalt, om dan weer te dalen wanneer het de kosten moet betalen en om dan weer te pieken wanneer de volgende factuur is betaald. Veel B2B ondernemingen gebruiken debiteuren financiering om hun onderbrekingen in hun cash flow glad te strijken. Lange betalingstermijnen kunnen ervoor zorgen dat u krap bij kas zit voor zaken zoals het betalen van personeel of het upgraden van software. De meeste klanten wachten zo lang mogelijk om te betalen. Debiteuren financiering helpt u om effectiever te plannen dankzij een beter voorspelbare cash flow.

Snelle Toegang Tot Werkkapitaal

Soms kunnen opportuniteiten zich onverwacht voordoen, als cash flow traag is geweest kan het zijn dat u het werkkapitaal niet in handen heeft om deze kansen te grijpen. Maar debiteuren financiering geeft u snelle toegang tot werkkapitaal - binnen een dag of twee, of zelfs nog diezelfde dag. Dat betekend dat u klaar bent voor die uitstekende deal of om die nieuwe apparatuur in uitverkoop aan te schaffen zonder dat u zich zorgen moet maken.

Verhogen Van Financiële Flexibiliteit

Afhankelijk van het type onderneming, kan de vraag naar uw product komen en gaan. Zo kan bijvoorbeeld een kleine onderneming met een seizoensgebonden product te maken hebben met een grote influx van contanten tijdens de Kerstperiode, maar een tragere cash flow gedurende andere periodes. Debiteuren financiering helpt MKB'ers en ZZP'ers om drukke en magere periodes beter te beheren. Zij moeten klaar zijn voor seizoensgebonden variaties en debiteuren financiering zorgt ervoor dat ze dat zijn.

Meer Zekerheid Voor Uw Personeel

Wanneer een onderneming haar cash flow niet kan beheren, kan het gebeuren dat u het uitkeren van salaris moet uitstellen en dit heeft een negatief effect op het moraal van uw personeel. Met behulp van debiteuren financiering om cash flow te beheren betekend dat meer zekerheid voor uw personeel en uiteindelijk minder omzetdaling. Wetende dat u toegang heeft tot debiteuren financiering helpt u zich meer te richten op de core business en minder zorgen te maken over fluctuerende cash flow.

Samengevat

Positieve cash flow kan soms onderbroken worden op korte termijnen, maar uw openstaande facturen kunnen gebruikt worden om een voorschot in contanten te krijgen zonder dat u schulden op zich neemt. Met debiteuren financiering staat u klaar om onverwachte opportuniteiten te grijpen, salaris en vaste kosten te betalen zonder dat u zich zorgen moet maken om uw bankrekening. Daarom kan debiteuren financiering een enorm voordeel zijn voor de MKB of ZZP onderneming van vandaag.

Binnen 24u Starten Met Debiteuren Financiering

Om te starten met debiteuren financiering is er bij Port Finance geen minimale omzeteis; vele factormaatschappijen bieden debiteuren financiering pas aan vanaf een omzet van minimaal €150.000-. Bovendien kunt u gemakkelijk en snel beginnen, reeds binnen 24u. Om het plaatje compleet te maken ligt de bal volledig bij u; u bepaalt zelf welke facturen u aan ons wil verkopen en hoeft zich geen zorgen te maken over verdere opvolging van de door u gekozen facturen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief