3 Grootste Cash Flow Bedreigingen Voor MKB'ers en ZZP'ers

24 November 2016 - Jolanda Talen

Of het nu seizoensgebonden schommelingen, grote klanten die betalen op 30, 60 of 90 dagen of iets anders dat uw cash flow hindert, hier zijn de 3 grootste cash flow bedreigingen voor MKB'ers en ZZP'ers.

Opdrachten Afwijzen Door Een Gebrek Aan Cash

In de B2B wereld, wordt je zelden betaald vooraleer je diensten of producten geleverd hebt - en beide vereisen een cash investering. Misschien ontwikkelt u onderdelen: u heeft hard gewerkt om een nieuwe klant binnen te halen, maar wanneer die nieuwe klant een bestelling plaatst die groter is dan verwacht, waar zal je dan het geld vinden voor die onderdelen? Of u staat aan het hoofd van een beveiligingsbedrijf en een nieuwe klant vraagt voor een 24/7 beveiligingsmedewerker - maar hoe zal u de salaris van die bewaker betalen voor de nieuwe klant betaald aan het einde van de maand?

ZZP'ers en MKB'ers moeten werken voor elke opportuniteit, niets is frustrerender dan "nee" te moeten zeggen tegen een potentiƫle klant omdat er zich een gebrek aan geld zal vormen.

Onnodige Boetes Voor Laattijdige Betaling

Als uw cash flow een deuk heeft opgelopen, dan is er de simpele manier om betalingen uit te stellen om toch rond te komen. Veel betalingen (zoals de huur) kan enkele dagen vertraagd worden, maar meestal heeft dat een invloed op de relatie en loopt u een boete op voor laattijdig betalen. Dus begint de vicieuze cirkel: omdat u het geld niet om handen had om het maandelijks bedrag te betalen, moet je plots nog meer geld hebben om een groter bedrag te betalen.

Boetes voor laattijdig betalen voert de druk op werkrelaties op, verspilt geld en dwingt ZZP'ers en MKB'ers om hun tijd te besteden aan het nauwlettend timen van veel verschillende uitgaven.

Salaris Uitstellen

Als een laatste redmiddel, kunnen bedrijfsleiders het salaris uitstellen. Terwijl er geen boete lijkt te zijn voor deze actie, bestaat de "boete" uit een verlaagt moraal onder de werknemers en een verhoogde kans op het verliezen van uw beste werknemers. En het voelt nooit goed om in de ogen te kijken van zij die naast je zwoegen en zweten om dan te zeggen dat je datgene dat zij verdienen niet kan aanleveren: een salaris.

ZZP'ers en MKB'ers nemen dagelijks risico's om hun bedrijf te laten groeien, dus het is zeer belangrijk dat uw werknemers in een stabiele omgeving vertoeven. Wanneer u het salaris niet kan betalen, is het moeilijk om hen gemotiveerd te houden. Het geeft hen een signaal dat de zaken de verkeerde richting op gaan terwijl dat niet zo is.

De Oplossing

Terwijl deze cash flow bedreigingen MKB'ers en ZZP'ers de rillingen kunnen geven, kunnen ze vermeden worden met een slimme planning: het wereldwijde web betekent dat zaakvoerders sneller beroep kunnen doen op alternatieve financiering zoals factoring. Port Finance geeft bijvoorbeeld al binnen 24u goedkeuring en kan bedrijven dezelfde dag nog van financiering voorzien.

Als u een MKB'er of ZZP'er bent, overweeg de beste financiƫle oplossing voor uw bedrijf. Gewapend met de flexibiliteit van factoring, zal u met gemak de grootste cash flow bedreigingen weglachen wanneer ze zich voordoen.

Vragen over dit artikel? Neem gerust even contact op met Port Finance voor extra uitleg!

  085 - 30 123 78

Schrijf je nu in voor onze tips en informatie.

Nieuwsbrief